Екранни системи

Техника на мониторинг
Подвижните монитори се използват по различни причини, но най-вече за пестене на енергия. Също така са предпочитани и за контрол на влажността, радиацията и температурата. Този тип екрани понякога могат да изпълняват и декоративна функция.
Използват се широк набор от техники за мониторинг, в затворени оранжерии или на открито, например засенчващи зали. Налични са много и различни екрани, и съществуват различни начини за инсталация, развити през годините.
Широка популярност добиват двойните и тройни екрани.

Причините за инсталиране на екран са много и най-различни. GreNeth може да ви даде професионален съвет за най-доброто решение за вашата ситуация и реколта.Видове инсталации


Съществуват основно две системи за задвижване на хоризонтални системи:

• тласък-притегляне система (push-pull)
• тел система (wire)
The push-pull система се използва в единични или двойно системи и е предпочитана, когато светлината е от първостепенно значение. Използва се предимно в модерните оранжерии.
През годините wire системите дотолкова се подобряват, че осигуряват херметическо затваряне и следователно са най-гъвкавите и спестяващи светлина системи.
Ролковите и двойните екрани се използват за вертикален мониторинг, докато подвижните покривни екрани се използват в оранжерии от голям диапазон.
Различни видове екрани


Съществуват много и най-различни видове енергоспестяващи екрани. Прозрачните затворени екрани например, се използват за пестене на енергия без загуба на светлина, алуминиевите затворени системи за пестене на енергия със засенчване, плътните екрани за манипулация през деня в комбинация с енергоспестяване. Съществуват също така екрани за елиминиране на ефектите на светлинните емисии, декоративни екрани и цветни екрани.
.


Двойни и тройни екранни системи


Двойните екранни системи придобиват широка популярност, поради завишените изисквания за контрол на климата. Двойните екрани започват да се използват в отглеждането на саксийните растения, но в днешно време придобиват популярност и в отглеждането на Гербери, Антуриум и Хризантема. Съчетавайки затворен прозрачен екран с отворен алуминиев скрин, този тип екрани се движат в противоположна посока.
Тройните екранни системи се състоят от затворен прозрачен екран, отворен алуминиев екран и затворен алуминиев екран. По този начин са налице всички възможности за спестяване на енергия, засенчване и контрол на влажността..

Инсталиране на екрани от GRENETH

Независимо дали търсите екран за новата си оранжерия или за съществуваща вече такава, ние сме в състояние да Ви предоставим оптималното решение за вашата специфична ситуация: за вашата оранжерия, реколта и климатични условия. Нашите специалисти могат да Ви предоставят надеждна инсталация с перфектно обслужване.


Document Link Icon

GRENETH може също така да Ви осигури:


• Екранни инсталации
• Отоплителни системи
• Осветителни инсталации
• Напоителни системи
• Навеси

Contacts
ул. Мануш Георгиев 30a, 2850 Петрич
PO Box 309, 1430 AH Aalsmeer, The Netherlands
Τ +359 877 695750
Τ +31 297 369080
F +31 297 347899
info@greneth.com
Copyright 2015 GreNeth