Θερμοκουρτίνες

Η τεχνική της κουρτίνας εξοικονόμησης ενέργειας και σκίασης
Κινητές κουρτίνες χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους, κυρίως για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά επίσης για έλεγχο της υγρασίας, ακτινοβολίας και θερμοκρασίας. Κουρτίνες ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να εκπληρώσουν κάποιες φορές λειτουργία διακόσμησης.
Ένα ευρύ φάσμα τεχνικών για τις κουρτίνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκήπια ή εξωτερικούς χώρους, για παράδειγμα για χώρους σκίασης.
Είναι διαθέσιμες πολλές διαφορετικές κουρτίνες και αρκετοί τρόποι εγκατάστασης έχουν αναπτυχθεί αυτά τα χρόνια.
Ακόμα και διπλά ή τριπλά συστήματα κουρτίνας σε θερμοκήπια γίνονται πιο συχνά. Οι λόγοι για την εγκατάσταση κουρτινών είναι πολλοί.
Η GRENETH μπορεί να σας συμβουλέψει με γνώμονα την καλύτερη λύση ή λύσεις για την περίπτωσής σας και την καλλιέργειά σας.Τύποι εγκατάστασης


Κυρίως δύο τύποι των συστημάτων κίνησης είναι διαθέσιμα για οριζόντιες κουρτίνες:
• το σύστημα με κρεμαριέρα και
• το σύστημα με συρματόσχοινο
Το σύστημα με κρεμαριέρα χρησιμοποιείται για μονά ή διπλά συστήματα κουρτίνας και είναι προτιμότερο όταν το φως είναι ελάσσονος σημασίας. Κυρίως χρησιμοποιείται σε σύγχρονα θερμοκήπια με ζευκτά.
Μέσα στα χρόνια, το σύστημα με συρματόσχοινο έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να προσφέρει τέλεια στεγανότητα και έτσι παραμένει ο πιο ευέλικτος και φωτεινός τύπος εγκατάστασης. Το σύστημα με συρματόσχοινο επίσης χρησιμοποιείται ως μοντέλο τέντας σε μονόριχτα θερμοκήπια.
Ρολά και διπλές κουρτίνες πρόσοψης χρησιμοποιούνται για κατακόρυφες κουρτίνες ενώ ρολά κουρτινών οροφής χρησιμοποιούνται σε ευρεία έκταση σε θερμοκήπια.


Διάφοροι τύποι κουρτινών


Πολλά είδη κουρτινών εξοικονόμησης ενέργειας είναι διαθέσιμα.
Διαφανείς κλειστές κουρτίνες για παράδειγμα χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς απώλειες φωτός, κλειστές κουρτίνες αλουμινίου για εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με σκίαση, κουρτίνες συσκότισης για χειρισμό διάρκειας της ημέρας σε συνδυασμό με εξοικονόμηση ενέργειας.
Φυσικά υπάρχουν και κουρτίνες για εξάλειψη των επιπτώσεων της αφομοίωσης της εκπομπής φωτός, διακοσμητικές κουρτίνες και χρωματιστές κουρτίνες.
Στα σύγχρονα θερμοκήπια τοποθετούνται διπλά συστήματα κουρτίνας με χωριστή κουρτίνα ενέργειας (διαφανή και κλειστή) και χωριστή κουρτίνα σκίασης (με αλουμίνιο και ανοιχτή).
Διπλά ή τριπλά συστήματα κουρτίνας


Διπλά συστήματα κουρτίνας γίνονται περισσότερο σημαντικά όσο οι απαιτήσεις ελέγχου του κλίματος αυξάνονται.
Η ανάπτυξη διπλών κουρτινών ξεκίνησαν σε καλλιέργειες σε γλάστρα αλλά τώρα είναι κοινή σε ζέρμπερες, τριαντάφυλλα και χρυσάνθεμα. Στην Ελλάδα κυρίως συνιστούνται σε καλλιέργειες ντομάτας.
Συνδυάζουν κλειστή διαφανή κουρτίνα με ανοιχτή κουρτίνα αλουμινίου και οι δύο κουρτίνες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.
Το τριπλό σύστημα αποτελείται από κλειστή διαφανή κουρτίνα, μια ανοιχτή κουρτίνα αλουμινίου και μια κλειστή κουρτίνα αλουμινίου. Μ’ αυτό τον τρόπο όλες οι δυνατότητες ελέγχου εξοικονόμησης ενέργειας, σκίασης και υγρασίας είναι δυνατές.

Εγκαταστάσεις κουρτινών από την GRENETH

Είτε ψάχνετε για κουρτίνα στο νέο σας θερμοκήπιο είτε στο υπάρχον είμαστε σε θέση να σας δώσουμε την καλύτερη λύση για την περίπτωσή σας, το θερμοκήπιό σας, την καλλιέργειά σας, και τις κλιματικές συνθήκες σας.
Οι ειδικοί μας μπορούν να παρέχουν αξιόπιστη εγκατάσταση με άψογη εξυπηρέτηση.

Η GRENETH μπορεί επίσης να σας προμηθεύσει με:


• Θερμοκήπια
• Συστήματα θέρμανσης
• Εγκαταστάσεις φωτισμού
• Συστήματα άρδευσης
• Στέγαστρα
• Garden centre

Contacts
Manush Georgiev 30, 2850 Petrich, Βουλγαρία
PO Box 309, 1430 AH Aalsmeer, The Netherlands
Τ +359 877 695750
Τ +30 6944 396635
F +31 297 347899
info@greneth.com
Copyright 2015 GreNeth